dissabte, 10 de desembre del 2011

ESQUEIXADA




Esqueixar: Esquinçar, partir un cos fibrós segons la direcció de les seves fibres





Bacalla salat
Pebrot vermell
Ceba tendra
Olivada
Oli
Pebre negre







S'esqueixa amb les mans el llom del bacallà en tires petites un cop dessalat, s'embolcalla en un drap per treure'n l'aigua i quedi ben sec. Es posen les tires en un plat ocupant tota la seva superfície. Tallem el pebrot i la ceba tendra en daus petits i ratllem tomàquet madur. Col·loquem el tomàquet per sobre el bacallà intentant que el cobreixi al màxim i penetri entre les tires. Posem els daus de pebrot i de ceba escampats per sobre el tomàquet. En un got remanem una cullerada d'olivada i una mica d'oli, que abocarem per damunt del plat. Amanim amb oli d'oliva i pebre negre molt. 


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada