diumenge, 20 de novembre del 2016

SEGELLS AJUNTAMENT DE BARCELONA



El meu avi col·leccionava segells usats, els retallava del sobre sense treure el paper de sota i els posava tots junts en una caixa. No se perquè va començar a fer-ho però si el recordo assegut a la cadira de la taula del menjador amb les tisores a les mans . Els primer són de 1938 i els últims de la dècada dels 80.  El que si se es que darrera de cada segell hi ha una historia que va lligada a la historia del qui el va enviar, rebre i guardar.

L'Ajuntament de Barcelona des de l'Exposició Universal de 1929 fins 1950 va expedir segells per celebrar events. Durant el franquisme es van fer emissions per commemorar l'entrada de les tropes nacionals a la ciutat. Aquests segells s'havien d'adjuntar obligatoriament a les cartes i telègrafs i en un principi van servir per pagar el deute de l'Exposició Universal. 

Els segells de les fotografies es van emetre l'any 1940 i tenien un valor de cinc cèntims. Es veu el frontó de la façana neoclàssica de l'Ajuntament de Barcelona acabada al 1847 i dissenyada per l'arquitecte Josep Mas i Vila. L'escut en marbre del frontó va ser projectat per Francesc Daniel Molina al 1955 que havia substituit com arquitecte municipal a Josep Mas. L'arquitecte Francesc Daniel Molina havia dissenyar la Plaça Reial de Barcelona i  en conmemoració té una plaça amb el seu nom a la ciutat "Plaça Molina".