dimarts, 8 d’octubre del 2013

GANESHA

Ganesha és un deu hindú amb cap d'elefant i cos humà. Avui a la classe de ioga ens han explicat el seu naixement. Pavarti, la seva mare, estava trista perquè la seva parella es dedicava a la meditació i podia estar molt de temps sense veure'l degut als seus retirs. Un dia mentre es fregava el cos amb fang va pensar que la seva parella i ella estaven units espiritualment. Llavors va crear un fill pels dos moldejant el fang, Ganesha. El nen creixia i encara no havia vist el pare, Xiva.

Un matí Pavarti li va dir al nen que no obris la porta a ningú mentre ella es banyava. De cop Xiva va trucar a la porta però com que Ganesha no el coneixia no el va deixar passar. Es van barallar i el pare li va tallar el cap al nen. Quan Pavarti va veure el que havia passat, li va dir a Xiva que busques la solució per fer reviure el seu fill. Xiva va preguntar a molts Deus i cap tenia la solució, finalment un dimoni li va donar un cap d'elefant que al posar sobre el cos del nen, el va fer resucitar. I així es com neix Ganesha, el deu que s'endu els obstacles, de la mateixa manera que els elefants obrien els camins a l'India.







diumenge, 6 d’octubre del 2013

PUIG DE LES AGULLES

Hem pujat al Puig de les Agulles (559m) des de de Begues, pel camí del cementiri fins la clota tot seguint el GR 92. És un camí molt ben indicat i fàcil per fer amb nens. A l'octubre el bruc d'hivern està florit i hi ha zones que són una catifa de flors liles i tot cobert de garric amb el fruit.