dissabte, 19 de maig del 2012

PENSAMENTS I CONEIXEMENTS



Aquest  dibuix és del pedagog Italià Francesco Tonucci (conegut com Frato). El mes de febrer va fer una conferencia a l'auditori del Parc de les Ciències de Granada sobre l'escola que volem al futur. Em quedo amb la reflexió que els veritables materials de les escoles són els pensaments dels nens i no els llibres de text. 

dimarts, 1 de maig del 2012

PLANXA DE CARBÓ

Avui hem començat la restauració d'una  planxa de ferro colat  del model 6 1/4 que es va fabricar a la Unión Cerrajera de Mondragon entre 1920 i 1930. La planxa era de la iaia Ana i la tenia al seu pis de Barcelona.

A la zona inferior hi ha un dipòsit on s'hi posava les brases del carbó enceses per donar temperatura. També es veu a la part del darrere el registre d'entrada d'aire per donar tiratge (la tapa està trencada).

A la part superior hi ha una tapa amb nansa i el mecanisme per obrir-la, una xapa protectora i una xemenia .  El protector té grabat l'escut de la ciutat de Mondragón (un castell, dos arbres i un drac) i les inicials del fabricant (UC). El número del model (6 1/4) està grabat a la tapa.





Per treure l'oxid de la superficie hem utilitzat un trepant amb un raspall metàl.lic, les parts de fusta (nansa) les hem pulit amb llana metal.lica.



.





















El resultat com podeu veure és molt bo, a l'esquerra sense la imprimació antioxidant i vernís a la fusta i a la dreta un cop acabada.